2011. október 25.

Nem bírom tovább ...

Nem bírom tovább!!!!!!
Eddig csak tűrtem és tűrtem, de ma betelt a pohár!
Azt hiszem mindenki látta a Lecsó című rajzfilmet, aminek a fő gondolatmenete az, hogy "Főzni, mindenki tud!". Ez eddig rendben is van, de könyörgöm feltétlen fontos mindenkinek főzni, illetve szakácskönyvet kiadnia. 
Sokáig emésztettem a Réka és Norbi által készített műsort, de végül arra jutottam, hogy oké, bár ők nem konyhatündérek, de a műsor sem azoknak szól, akik Michelin-csillagos kajákat képesek rittyenteni a konyhában. Bevette a gyomrom, jó legyen, csinálják, bár a diós-kakaós tésztánál már rezgett a léc, mert ez azért már nem hiszem, hogy megér egy egész műsor, de legyen még ezt is benyeltem. 
Na, de az, hogy Demcsák Zsuzsa is szakácskönyvet adott ki, na ez már több, mint sok. Látta már valaki ezt a nőt a Mokkában állni az éppen aktuális szakács mellett bénázni. Úgy csinál, mintha értene hozzá, de a szeméből süt, hogy fogalma sincs róla mit csinál az, aki éppen csinál valamit. 
Amúgy is utálom az olyan "szakács-mestereket", akik már az első falatnál azt próbálják kitalálni, hogy milyen fűszer és milyen összetevők lehetnek az ételben. Nem erről szól a hozzáértés. Aki igazán ért hozzá a szépen csendben ízlelget és ha valami mégsem "érthető" akkor kérdez, de nem harsányan osztogatja az észt!!!
Ma a gesztenyével foglalkozott a tévé, természetesen Zsuzsika itt is zseni volt és a zsenialitását fitogtatta.
Ja és nem mentség, hogy ő tévés és "harsánynak" kell lennie. 
Majd a riport alany elmondja, mit, miért és hogyan csinált, ez nem egy kvíz műsor, hogy kitalálja a műsorvezető, miből áll az étel. Ha nem tetszik ez Zsuzsának, akkor ne hívjanak be vendéget, majd ő megoldja, főz, kérdez és válaszol is. Igaz akkor nem lehetne repdeső szempilla alól hatalmas kerek szemeket eregetni, csodálkozó tekintettel és találgatni... 
És még valami, ne nézze le a műsorvezető társát (bármelyiket) mert, az, hogy ők a kérdésre megvárják a választ, az nem ostobaság, hanem intelligencia, amiből sajnos, a mi Zsuzsánknak nem osztott túl sokat az élet ...
Bocsi, de nem bírtam tovább!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...